Vážení zákazníci, vzhledem k nařízení Vlády s platností ode dne 27.10.2020, byla zrušena možnost osobního odběru a uhrazené objednávky zasílané prostřednictvím České pošty, a.s. a Zásilkovna, budou expedovány jednou týdně, vždy v pátek. Děkuji za pochopení. Kamila

GDPR

Vážení zákazníku,

v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (dále jen jako „GDPR“) Vás informujeme, že o Vás zpracováváme osobní údaje, které jste nám poskytl/a nebo osobní údaje, které jsme získali v souvislosti s Vaší objednávkou nebo na základě jejího plnění.

1. Základní ustanovení

Správcem osobních údajů podle čl. 4 bod 7 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen: „GDPR”) je Bc. Kamila Šikalová, IČ 083 24 999,  se sídlem Zdětín 204, Benátky nad Jizerou (dále jen: „správce“), e mail: kamila@morusatrade.com, telefon: +420 606 22 32 66. 

Správce nejmenoval osobu tzv. pověřence. Správce lze kontaktovat na emailové adrese kamila@morusatrade.com, s předmětem zprávy: GDPR.

2. Zdroje a kategorie zpracovávaných osobních údajů

   - Správce zpracovává osobní údaje, které jste mu poskytl/a nebo osobní údaje, které správce získal na základě plnění Vaší objednávky, 

   - Správce zpracovává Vaše identifikační a kontaktní údaje a údaje nezbytné pro plnění smlouvy.                            

3. Zákonný důvod a účel zpracování osobních údajů

1. Zákonným důvodem zpracování osobních údajů je:

   - plnění smlouvy mezi Vámi a správcem podle čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR,

   - oprávněný zájem správce na poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR,

   - Váš souhlas se zpracováním pro účely poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR ve spojení s § 7 odst. 2 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti v případě, že nedošlo k objednávce zboží nebo služby.

2. Účelem zpracování osobních údajů je:

   - vyřízení Vaší objednávky a výkon práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem; při objednávce jsou vyžadovány osobní údaje, které jsou nutné pro úspěšné vyřízení objednávky (jméno, příjmení, adresa, kontakt), poskytnutí osobních údajů je nutným požadavkem pro uzavření a plnění smlouvy, bez poskytnutí osobních údajů není možné smlouvu uzavřít či jí ze strany správce plnit,

    - zasílání obchodních sdělení a činění dalších marketingových aktivit

3. Ze strany správce nedochází k automatickému individuálnímu rozhodování ve smyslu čl. 22 GDPR.

4. Uchování a zpracování z výše uvedených účelů a důvodů je po dobu 10 let (slovy: deseti let) od realizace poslední částí plnění dle smlouvy, nepožaduje-li jiný právní předpis uchování smluvní dokumentace po delší dobu. Takové  zpracování je možné  na základě čl. 6 odst. 1 písm. c) a f) Nařízení - zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti a pro účely oprávněných zájmů správce. 

 4. Vaše práva

 1. Za podmínek stanovených v GDPR máte

     - právo na přístup ke svým osobním údajům dle čl. 15 GDPR,

     - právo opravu osobních údajů dle čl. 16 GDPR, popřípadě omezení zpracování dle čl. 18 GDPR.

     - právo na výmaz osobních údajů dle čl. 17 GDPR.

     - právo vznést námitku proti zpracování dle čl. 21 GDPR a

     - právo na přenositelnost údajů dle čl. 20 GDPR.

     - právo odvolat souhlas se zpracováním písemně nebo elektronicky na adresu nebo email správce. 

2. Dále máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů v případě, že se domníváte, že bylo porušeno  Vaší právo na ochranu osobních údajů. Kontakt: Úřad pro ochranu osobních údajů, se sídlem Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7,  www: https://www.uoou.cz.    

5. Podmínky zabezpečení osobních údajů

1. Správce prohlašuje, že přijal veškerá vhodná technická a organizační opatření k zabezpečení osobních údajů.

2. Správce přijal technická opatření k zabezpečení datových úložišť a úložišť osobních údajů v listinné a elektronické  podobě, zejména pomocí antivirového programu, hesel, zabezpečení prostor proti vniknutí a dalších opatření.

3. Správce prohlašuje, že k osobním údajům mají přístup pouze jím pověřené a oprávněné osoby a to: 

    - zajišťující služby provozování e-shopu a další služby v souvislosti s provozováním e-shopu,

    - podílející se na dodání zboží, služeb, realizaci plateb na základě smlouvy,

    - externí účetní a daňová společnost, 

    - společnosti poskytující serverové, webové a cloudové a další IT služby.

 6.  Závěrečná ustanovení

1. Odesláním objednávky z internetového objednávkového formuláře potvrzujete, že jste seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů a že je v celém rozsahu přijímáte.

2. S těmito podmínkami souhlasíte zaškrtnutím souhlasu prostřednictvím internetového formuláře. Zaškrtnutím souhlasu potvrzujete, že jste seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů a že je v celém rozsahu přijímáte.

3. Správce je oprávněn tyto podmínky změnit. Novou verzi podmínek ochrany osobních údajů zveřejní na svých internetových stránkách a zároveň Vám zašle novou verzi těchto podmínek Vaši e-mailovou adresu, kterou jste správci poskytl/a.

 

Tyto podmínky nabývají účinnosti dnem 25.10.2019.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.